Få långvariga resultat av träningen

Att nå ett specifikt träningsmål eller kroppsmål kan ibland kännas väldigt långt borta och oöverkomligt. Men du kommer att nå dina mål så länge som du tänker strategiskt och smart. Något annat som du ska tänka smart kring och vara långsiktig i för att ha en god hälsa är din munhälsa. Munnen och tänderna påverkar kroppen mer än du kan tro. Genom att ta hand om dina tänder regelbundet minskar du risken för olika problem med tänderna men du minskar även risken att drabbas av andra sjukdomar. Att kontrollera tänderna regelbundet i förebyggande syfte är väldigt bra. Du kan gå till Södertandläkarna om du vill ha en riktigt bra behandling. De är proffs och kan ta hand om dina tänder på bästa sätt. Att ha både tandborstning och träning som en inkörd vana i livet som du bara gör utan att tänka på det är en stor fördel för din hälsa.

Gör en livsstilsförändring

Det tar tid att uppnå långvariga resultat med träning och ju tidigare du inser det desto snabbare kan du styra om kursen. En generell regel är att om du får resultat på kort tid kommer de också bara att hålla en kort tid. Om du vill ha bestående resultat är det en livsstilsförändring du behöver göra. Det är en lite segare process men när du har genomfört förändringen kommer resultaten att bestå.

Identifiera dina mål

Börja med att förstå varför du tränar och vad du strävar efter. Du kanske vill ha mer ork, större muskler, gå ner i vikt eller bli snabbare. När du har klart för dig vad du har för mål ska du sätta upp en handlingsplan för att nå målet. Det viktiga är att när du väl når målet vill du kunna bibehålla det du jobbat så hårt för att få. När du ställer om livsstilen och tar sikte på målet gör du de förändringar som du behöver för att nå dit. Det är viktigt att det är hållbara förändringar som du kan leva med. Sätt realistiska kroppsmål inom en realistisk tidsram.

Planera din kost och träning

För att få till en hållbar förändring är det en bra idé att planera en vecka i taget men samtidigt ha en viss flexibilitet. Sätt dig ner varje söndag och planera veckans träning och vad du ska äta. Bestäm vilka pass du ska köra och när de ska genomföras. Planera samtidigt veckans måltider för att du ska veta att du förser kroppen med det bränsle den behöver. Tänk på att livet kan komma emellan och att du kan behöva byta dagar eller träna hemma. Men slå inte ner på dig för att det inte blir som du tänkt. När du ska genomföra en stor förändring är det viktigt att du tror på dig själv.