Lyckas med fettförbränningen

Det är inte helt enkelt att lyckas med fettförbränning. En lyckad fettförbränning när du bränner fett istället för muskelmassa får du genom en höjd ämnesomsättning, vilket betyder att kroppen förbrukar energi även i vila. Det kan du åstadkomma genom att öka intensiteten i träningen. När du har som mål att minska fettmassan på kroppen kommer även brösten att bli mindre eftersom de består till största delen av fett. Om du vill behålla din fina bröst kan du göra en bröstoptimering hos Motiva som kan ge dig dina drömbröst. Motiva erbjuder skräddarsydda lösningar, allt för att du ska få de perfekta brösten. Kontakta Motiva om du är intresserad av att veta vad de kan göra för just dig. När du har gjort en bröstoptimering behöver du inte bry dig om att brösten ska förändras negativt när du minskar underhudsfettet på kroppen.

Muskelmassa bränner fett i vila

Den vanliga uppfattningen om hur du bäst bränner fett är genom promenader, löpning eller annan konditionsträning. Men för att få bäst effekt är det bästa att fokusera på styrketräning. Styrketräning är bra av två anledningar – det höjer förbränningen tillfälligt medan du styrketränar men du bygger också muskler som bränner fett långt efter ditt träningspass. Din muskelmassa är det som kommer att avgöra din energiförbrukning i vilande tillstånd och därmed vilken grad av fett som förbränns.

Träna de stora muskelgrupperna

När du ska styrketräna för att bränna fett är det bästa att satsa på det stora muskelgrupperna. När du jobbar med stora muskelgrupper aktiverar du flera muskler samtidigt, vilket är väldigt bra. Stora muskelgrupper förbrukar även en större mängd energi än små muskler. De stora muskelgrupperna stärker även din hållning och andra kroppsfunktioner som gör att du bär upp kroppen på ett bra sätt.

Ät näringsrik mat med mycket protein

Samtidigt som du styrketränar är det viktigt att äta bra mat. Försök att äta 90 procent bra mat som är näringsrik, som ger bra energi och som innehåller mycket protein. Protein är viktigt att tillföra eftersom det är musklernas byggstenar. Försök att i största möjligaste mån undvika näringsfattig mat som inte tillför kroppen något.