Träning och skönhet

Träna kan man göra av många olika anledningar, det kan vara för att gå ner i vikt, bli stark, springa maraton eller helt enkelt må bättre och få en bra kondition. Sedan finns det en del som gör det för att få en snyggare kropp och kanske rentav tävla inom det området. Det kräver en hel del att skulptera fram den idealiska kroppsformen och det gäller att tänka på symmetri och muskelbyggnad men också för utseendet i övrigt, kanske speciellt för kvinnliga muskelbyggare. Men även för andra som tränar kan både frisyr och makeup vara viktigt, särskilt i tävlingssammanhang då allt som rör utseendet måste vara på topp eftersom det har så stor påverkan på självförtroendet för dagen för väldigt många.

Smink på gym och tävling


Det finns många bevis på att träning på riktigt gör att många mår bra, den minskar stress och den där löprundan eller passet på gymmet är för många en skön egentid som också ökar välmåendet.

Den som gillar att träna bara för sin egen skull är kanske inte lika inriktad på utseendet, men för många är det ändå viktigt att se bra ut även på gymmet eller på tävlingsloppet. Vi har alla sett friidrottsstjärnor med perfekt målade naglar och välsminkade ögon med kraftfull eyeliner som ramar in en fokuserad blick i en vältränad kropp. För många motionärer är faktiskt makeupen en del av ritualen inför exempelvis Tjejmilen. Då är det viktigt att sminka sig på ett särskilt sätt och fixa den där perfekta hårflätan i god tid före start. Genom att se bra ut, utan övervikt och med en vältränad och snygg kropp, känner man sig bra och då brukar det också gå bra att genomföra det man föresatt sig.

Postat i Okategoriserade