Träna med teknologi

En av de svåraste sakerna med träning är motivation! Om man inte är en fullfjädrad gym-fantast eller elitidrottare kan det kännas enormt tungt att komma igång med en någorlunda regelbunden träningsrutin. För många handlar det inte ens om träningen i sig utan snarare att komma iväg – efter en lång dag på jobbet vill man helst bara hem och softa och när man har en ledig dag finns det så mycket annat att göra.

Träning är dock en av de viktigaste sakerna man kan syssla med då regelbunden motion ger energi, styrka och hälsa och det är helt enkelt något man måste acceptera om man vill må så bra som möjligt. I och med att teknologin kommit så långt kan man idag med hjälp av till exempel mobiler, appar och suveräna aktivitetsarmband inte bara enkelt dokumentera sina framsteg utan dessutom finna den där motivationen som man behöver så mycket.

Hur fungerar ett aktivitetsarmband

Trots att det finns hundratals

modeller i alla möjliga stilar och prisklasser så går alla aktivitetsarmband ut på samma sak: att dokumentera våra dagliga aktivitetsvanor. Beroende på hur avancerad modell man väljer så kan armbandet bland annat räkna alla steg man tar, hur pulsen ligger, hur lugnt man sover och hur många kalorier man förbränner. Många modeller har också extra funktioner som väckning, matdagbok och menskalender.

För att kunna

skaffa sig rätt modell är det en god idé att se över sina vanor och vad man vill få ut av armbandet. Vill man simma bör man köpa en vattentät modell och om man är mer intresserad av sin vardagsträning kan man välja en enklare. För många människor är det just

stegräknaren som är det mest intressanta funktionen då man här kan se hur aktiv man är under dagen och hur man kan förbättra sitt vardagsliv. En människa som går under 5000 steg om dagen räknas som stillasittande medan en som går över 10 000 är aktiv.

Så fort man börjat använda ett aktivitetsarmband kommer man att börja tävla lite lätt med sig själv. Man vill kanske öka sina steg eller bränna ett visst antal

kalorier, eller helt enkelt dokumentera när på dagen man är som mest aktiv. Genom att kunna se svart på vitt vad man sysslar med är detta ett mycket effektivt sätt att öka på takten lite.

Komplettera med appar

För att ytterligare bli motiverad så är det alltid bra att även skaffa sig en bra musikapp där man kan streama sina favoritlåtar under promenaden eller löprundan. Genom att använda trådlösa hörlurar är man helt fri i sina rörelser och man kan dessutom komplettera med motiverande appar där man har en slags virtuell tränare som hejar på och föreslår olika övningar för att det inte skall bli för långrandigt.