Börja dagen med en löprunda.

Återhämtning – en viktig del av träning

För att bygga muskler och komma i form är det lika viktigt att vila som att träna. Musklerna bryts sönder under träningen och det är under vilan, när de läker igen, som musklerna byggs upp. Det är även viktigt att äta näringsrikt när man ägnar sig åt träning eftersom kroppen hämtar sitt “byggmaterial” från näringen i födan. Det är en del att tänka på med andra ord. Har man möjlighet så är det bra att lägga träningen på morgonen, innan arbetsdagen tar vid. Man dricker ett par koppar kaffe, ger sig iväg på gymmet, duschar och därefter äter man en ordentlig frukost. Det är ett bra upplägg för den morgonpigge. Att börja dagen med en skön promenad eller en löprunda är också en bra start på dagen.

Börja dagen med en löprunda.

Om man tränar aktivt är det bra att se över sin sömn eftersom återhämtningen och vilan har så stor betydelse för resultaten. en tempur bäddmadrass har en tryckavlastande förmåga och är ett bra val för motionärer och träningsutövare. Att lägga ett konditionspass på morgonen och muskelträningen på kvällen skapar bra resultat och ett välmående under dagen. Kroppen bygger muskler under natten efter ett gympass så det är väl spenderad tid – att sova för kroppsbyggandets skull. Tryckavlastning är bra för blodcirkulationen och påskyndar läkningsprocess och muskelbyggande. Att börja dagen med en löprunda eller en promenad är bra för välmåendet under dagen. Fokus och koncentration förbättras under konditionsträningen vilket är bra för den mentala kapaciteten för resten av dagen. Det har visat sig att de riktigt framgångsrika människorna i världen kliver upp tidigt på morgonen och tar sig ett träningspass innan de tar itu med dagens aktiviteter. Det kan helt enkelt vara riktigt smart att ställa klockan ett par timmar tidigare än vad man gör normalt. Blir man framgångsrik på kuppen så kan det ju vara värt att pröva under en period.

Målinriktad vila.

Vila med gott samvete.

Du kan alltså med gott samvete vila dig i form efter träningen. Man har ju hört begreppet “power nap”. Att ta sig en tupplur efter träningen är bra även för psyket så man behöver definitivt inte skämmas för att man lägger sig på sofflocket en stund. Det är en del av träningspasset. Är man målinriktat inställd på att bygga muskler så ingår vila och återhämtning i planeringen. Att vårda sig om sin kropp och hälsa är det bästa man kan göra för sig själv både psykiskt och fysiskt. Detta är också anledningen till att det blir allt vanligare att läkare skriver ut träning på sina ordinationer och recept. Man presterar bättre i det stora hela om man vårdar sig om sin kropp. Att träna, vila och äta sunt och näringsriktigt är en god investering för framtiden. Latmaskarna som låter kroppen förfalla får betala ett dyrt pris med försämrad hälsa så småningom. Det där med att unna sig en riktigt bra madrass är också en investering för livet. Man spenderar ju trots allt en tredjedel av sitt liv i sängen.