Bra träningskläder

Vad som är bra träningskläder beror naturligtvis på vilken sport eller vilken typ av träning man ägnar sig åt – en konståkare behöver till exempel träningskläder med helt andra egenskaper än en golfspelare eller en judoutövare. Några saker har dock alla bra träningskläder gemensamt, och det är dessa egenskaper som ska diskuteras här nedan.

Det absolut viktigaste med träningskläder, oavsett sport och träningsform, är att man känner sig snygg i dem. Om man har träningskläder som man inte trivs i är det mindre sannolikt att man tar på sig dem, och därmed mindre sannolikt att träningen blir av överhuvudtaget. På samma sätt kan träningskläder som man verkligen tycker om göra att man längtar efter att träna, så att man får ha dem på sig. Det är därför man ofta känner sig extra motiverad att träna när man har köpt nya träningskläder. Har man kommit in i en period när det känns tungt att träna och man har svårt att komma iväg till gymmet kan man med andra ord unna sig ett nytt träningslinne eller nya träningsshorts – då kommer blir träningen troligen av ändå. Just nu kan man till exempel passa på att handla nya träningskläder från Adrian Hammond på Outletsverige.se till bra pris, om man behöver ta sig upp från en träningsdipp.

Träningskläder måste självklart även sitta bra. Med det menas inte att de måste sitta på ett visst sätt på kroppen – träningskläder kan vara lösa eller tajta, det spelar egentligen ingen roll – utan att de sitter så att de tillåter full rörlighet samtidigt som de inte är i vägen. Det är av den anledningen som de flesta träningskläder är tillverkade av stretchiga material.

Andra egenskaper som bra träningskläder ofta har, som dock inte är lika viktiga som de två punkterna ovan, är att de är gjorda av funktionsmaterial som leder bort svetten från kroppen. Det gör både att kläderna blir mer bekväma att ha på sig under hela träningspasset och att man inte riskerar att kylas ned av kall svett när man tar en paus i träningspasset.

Slutligen till en aspekt av bra träningskläder som är specifik för kvinnor, nämligen att de håller bysten på plats. Det gäller närmare bestämt tränings-BH:n, och det kan vara lättare sagt än gjort att hitta en som passar bra och som står pall för eventuella hopp och studsar man gör under ett träningspass. Det är dock värt att låta det ta sin tid, och det allra bästa är att be om hjälp från butikspersonalen för att verkligen hitta den perfekta tränings-BH:n för ens egen kropp. Det kommer att göra det skönare att träna, och man kommer sannolikt att känna att man kan prestera mer när man inte behöver oroa sig över eller tänka på sin byst.