Träning i trädgården

Om du gillar att hålla till ute i trädgården finns det mycket du kan syssla med samtidigt som du får nyttig motion. Ute på den egna gården har du tillgång till både utevistelse och nyttomotion. Oftast märker man inte själv att man använder sin kropp på olika sätt, vilka gör att man samtidigt som man jobbar på får lite nyttig motion. Lite gratis träning är aldrig fel.

Nyttomotion och hälsosam mat

När man vill ändra sina motionsvanor har man kanske en baktanke – att gå ner i vikt. Det betyder att det är väldigt bra att röra på sig lite extra samtidigt som man ser över sina matvanor. Om man kombinerar dessa båda kan man relativt snabbt se ett resultat. Att kombinera träning, bra matvanor samt frisk luft ger den absolut bästa effekten. När man är ute mer än vanligt märker man snabbt hur man sover bättre, vilket även resulterar i att hela människan mår bättre. Ett tips till att äta hälsosamt är att öka mängden grönsaker och nötter i måltiderna.

Nyttomotion i trädgården

På vilket sätt kan man då kombinera motion och trädgårdsarbete? Det finns många arbeten ute i trädgården som främjar till motion, fast man kanske inte i första taget tänker på dem. Att kratta är en bra motionsform, likaså att skuffa mylla i en skottkärra. När du planterar blommor och använder dig av en spade, ger du armmusklerna en träning som de väl behöver. Att lyfta på tunga utemöbler är som att lyfta tyngder och när du tänker på saken kommer detta med motion att bara kännas roligt.