Övningar du kan göra med en träningsbänk.

Träna hemma är en snabbt växande trend då det kan vara lite omständigt för vissa att hinna med att ta sig till det lokala gymmet. När du slutar jobbet kan det redan vara fullproppat med träningssugna människor och detta resulterar i att du får stå i kö för att få använda maskinerna du vill. För att spara tid och kanske pengar med tanke på att gym idag kan kosta en del, så kan du skapa dig en liten träningshörna där hemma. Här kommer lite tips om olika övningar som du kan köra där hemma. Det du behöver är en träningsbänk först och främst, men även ett par hantlar för vissa övningar. Detta är övningar som du självklart även kan köra på gymmet, då det även är lättare att få tag i en ledig bänk istället för att vänta på att den där träningsmaskinen ska bli ledig.

Bröst press med hantlar

Bröst hantel press är en övning där du har din träningsbänk i ett platt läge. Du lägger dig sedan på rygg på bänken med en hantel i vardera hand. Du börjar sedan med armarna i utsträckt läge och för sedan hantlarna sakta mot bröstkorgen. När hantlarna är några centimeter från att nudda, då pressar du upp hantlarna till startläget igen och repeterar sedan.

Sittand axelpress med hantlar

En annan övning som du kan göra är sittandes axelpress med en bänk och hantlar. Du ställer in bänken på 90 grader så att du blir sittandes med rak rygg. Du sitter sedan med utsträckta armar mot taken där du även har en hantel i varje hand. Målet är sedan att sakta sänka ner hantlarna mot sidan av ditt huvud till det inte går att komma längre ner och pressa sedan ut dina armar till startläget igen. Svårare än så är det inte att komma i form. Följ de här tipsen så kommer du att vara vältränad på nolltid.

Magövning

Det finns även övningar där du inte behöver hantlar som exempelvis kan du köra en magövning genom att ha bänken i platt läge. Du lägger dig sedan på bänken med knäna upp mot taket i böjt läge så att dina ben formar 90 grader. Ditt mål är sedan att böja din överkropp mot dina knän så långt det går, stanna 2 sekunder och sedan långsamt tillbaka till startläget. Detta är en utmärkt övning för dig som vill bygga en stark och platt mage på nolltid.

Slutord

Under övningarna med vikter kan du sikta på att klara 12 repetitioner, sedan vila och upprepa minst 3 gånger. Tänk även på att anpassa vikten så att du klara av detta antal. För övningar som du inte använder någon vikt utan bara din egna kroppsvikt, kan du försöka göra så många recitationer som du orkar. Om det börjar bli för lätt, då kan du även i magövningen lägga till en vikt som du placerar på bröstkorgen och stabilisera med ena eller båda händerna.