Sjukgymnastik för effektiv rehabilitering

 

Sjukgymnastik är som vanligast när man har ont i nacken, axlarna eller ryggen, men är också mycket effektivt för människor som efter en skada eller sjukdom behöver träna upp en viss del av kroppen igen.

Det är inte alltid lätt att veta varför man har ont, speciellt inte när det kommer till axlar och ryggparti. Det kan finnas så många anledningar till smärtan och ibland behöver man professionell hjälp att lista ut vad det är som gör ont.

Genom att använda sig av sjukgymnastik kan man få ordning på smärtsamma problem. Kom ihåg att alltid meddela din sjukterapeut om du har någon allvarlig sjukdom eller tidigare skada, så att bästa alterntiv på sjukgymnastik kan ges. Vissa behandlingsmetoder kan vara opassande vid vissa skador eller sjukdomar och därför är det viktigt att tala om detta så fort som möjligt.

Tillsammans med sjukgymnasten kommer du själv att få bestämma och diskutera de olika alternativen ni kommer prova på. Du är hela tiden informerad om vilken typ av behandling som planeras och vad den kan ha för effekt.