Peppa varandra – träna i grupp!

 

Ibland är det bara alldeles för svårt att ta sig iväg till gymmet eller träningen. Väskan är packad och klar och du har precis fått i dig den där proteindrycken som ska hjälpa dig att uppnå ett bättre resultat. Problemet är bara att du inte kommer upp från soffan, det känns fysiskt omöjligt.

Troligtvis alla människor som aktivt tränar har känt så här någon gång. Man är inte alltid på topp och ju fler tillfällen man skjuter på, desto mer riskabelt är det att träningen hamnar på en lång paus.

Vad kan man göra för att förhindra det? Först och främst handlar det om att ha ett starkt och bra mål med sin träning. Att träna för tränandets skull ger sällan någon peppande effekt vid dåliga dagar, men man kan också börja se till alternativet av att träna i grupp.

Gruppträning behöver inte betyda zumba eller dansklasser, även om dessa är mycket bra träningsformer och väldigt roliga. Många gym erbjuder mängder med bra gruppträning i form av crossfit, boxning, spining och mycket mer. Att träna i grupp kan vara ett sätt att känna att man måste ta sig iväg, då andra personer kommer att vänta på en på plats.