Spela padel och få en bättre hälsa

Att spela padel är för närvarande en motionsform som toppar listorna. Att spela padel är ett utmärkt sätt att hålla igång och att hålla kroppen i form. En anledning varför padel är så populärt är för att det är en rolig träningsform som samtidigt är väldigt effektiv. För att padel ska ge mer effekt och samtidigt minska skaderisken bör du ha en utrustning som är anpassad efter dig som individ. Hitta ett padelracket som passar din nivå och din spelstil. Det som skiljer padelracketena åt är vikt, tjocklek, storlek på träffytan och formen. Padelracket är av kompositmaterial utan strängar med en slagyta av stål och påminner om ett strandtennisracket. Om du är osäker på vilket racket du borde ha kan du alltid fråga en person som är väl insatt i padelutrustning.

Padel är bra träning för hela kroppen

Padel är riktigt bra träning och du kan förbättra din kondition, koordination och styrka. Eftersom spelet går i ett snabbt tempo kommer du snabbt upp i puls samtidigt som armar, rygg, mage och ben får sig en rejäl omgång. Det kan vara bra att komplettera padel med styrketräning och rörelseträning för att minska risken för skador. När det kommer till racketsporter överlag så kan sådana sporter enligt forskning förlänga livet med flera år. Detta tros främst beror på kombinationen av fysisk ansträngning i kombination med social gemenskap. Padel är riktigt kul och att få ha roligt med andra samtidigt som du tränar är en stor hälsovinst. Om du spelar en match med tre andra kompisar är det inte sällan som matchen bjuder på många skratt och en härlig gemenskap.

Padel hjälper mot stress

Om du är stressad är padel perfekt. När du spelar padel behöver du lägga allt fokus på spelet och då glömmer du för tillfället bort dina bekymmer och problem vilket får dig att koppla av och dina stressnivåer blir därmed lägre. Att skratta och umgås är också positivt om du är stressad och har mycket att göra. Det är i alla fall värt ett försök om du inte redan har testat. Den enda risken du tar är att du fastnar för sporten och inte kan sluta spela.