Vilken träningsform ska man välja?

 

Vilken typ av träning bör man då välja och vad är egentligen roligast? Det är omöjligt att säga till en annan person vad som är kul eller inte, det är något som man själv måste komma fram till. Har man några tidigare intressen sen man var ung? Tyckte man om bandyn i skolan eller red man? Prova att ta upp ett gammal intresse och se om de fortfarande är aktuella.

Träningsmöjligheterna är oändliga och idag kan man träna nästan var och hur som helst, så länge man ser till att få upp flåset ordentligt. För den som vill träna fotboll finns det mängder med klubbar, basket likaså eller så vill man kanske simma och söker därför upp närmaste simhall.

Att träna och komma i form behöver inte kosta pengar och gymmet är inte det enda alterntiv till styrketräning. Många områden har idag utomhusgym som är utmärkta alternativ där man kan träna året runt och är det konditionen man vill lägga extra fokus på så dra fram den gamla cykeln ur källaren och trampa på. Sverige erbjuder många natursköna områden med bra terräng för den som söker en lite extra utmaning.

Det viktigaste är att hitta en träningsform som man är obekväm med och som man tycker är rolig. Att enbart välja något för att många gör det eller för att det är det lättaste alterntivet, kommer troligtvis leda till att man avbryter eller hoppar av för många träningstillfällen ändå.

Har du svårt att veta vad du gillar? Våga testa dig fram. De allra flesta gym erbjuder provträningar där du kan testa lokalerna eller olika klasser, fotboll- eller bandyklubbar brukar kunna låta eventuella medlemmar se hur en fotbollsträning går till och vara delaktig i denna.